Aloë Vera is een plant die we allemaal kennen door de producten met Aloë Vera, die in de winkels liggen, en die als heilzaam en gezond bestempeld worden.

Maar wist je dat naast deze gezonde werking, Aloë Vera ook een spirituele werking heeft …

De oude Egyptenaren noemende het de plant van de onsterfelijkheid. Er wordt gezegd dat Aloë Vera positieve energie naar een huis brengt.

De Aloë Vera plant of wonderplant

Aloë Vera komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit het Arabisch Schiereiland. Maar je kan hem vinden aan de Middellandse zee, in het Caraïbisch gebied, de Canarische eilanden, Indonesië en India.

De plant heeft een korte stam van 30–50 cm hoog, die aan de basis uitlopers vormt of zich vertakt. De bladeren staan opeengedrongen, zijn blauwgroen en ongeveer 40–50 cm lang. Aan de onderkant zijn de bladeren afgerond en ze hebben aan de randen hoornachtige tanden.

De plant krijgt gele of rode bloemen die in een tros samenhangen. De bloemen groeien uit tot een doosvrucht.

Het sap van de Aloë Vera vinden we vooral terug in cosmeticaproducten terwijl het vruchtvlees van de bladeren verwerkt wordt in drankjes.

Het vocht uit de bladeren is bloedstelpend en genezend en wordt gebruikt bij oppervlakkige snij- en schaafwonden, insectenbeten, huiduitslag en zonnebrand. Vanwege deze toepassing wordt de plant dus ‘wonderplant‘ genoemd.

Wetenschappelijk is aangetoond dat Aloë Vera de lucht zuivert en dat het ’s nachts zuurstof produceert waardoor we beter slapen en de volgende ochtend minder humeurig zijn.

Aloë Vera als gezond ingrediënt

 

Gebruik Aloë Vera als ingrediënt in smoothies of drankjes.

Snij eerst het onderste deel van de het blad en laat het blad een dag uitlekken. Je zal zien dat er een gele harsvloeistof uitloopt. Deze vloeistof is heel bitter.

Verwijder vervolgens de buitenkant van het blad en mix de doorschijnende gelachtige binnenkant in drankjes of in smoothies.

Voeg een natuurlijke zoetstof zoals honing toe om de bittere smaak van de plant een beetje te maskeren.

Vermijd in alle geval het aloëhars in je drankjes want dat blijkt niet gezond te zijn om te consumeren.

Aloë Vera als luchtzuiveraar

Uit een studie van NASA blijkt dat Aloë Vera luchtzuiverende eigenschappen heeft. De plant heeft vooral talent voor het opnemen van formaldehyde en benzeen, stoffen in sommige schoonmaakmiddelen, verf, lijm en textiel.

Ook zorgt de plant voor een goede productie van zuurstof, waardoor we ons automatisch opgewekt gaan voelen.

Aloë Vera en haar genezende werking

Bij de Egyptenaren staat hij bekend als de plant der onsterfelijkheid en bij de Indianen als de Staf van de Hemel. Aloë Vera bezit een schat aan verbazingwekkende helende eigenschappen

Aloë Vera bevat meer dan 200 in de natuur voorkomende bestanddelen waaronder polysachariden, vitaminen, enzymen, aminozuren en mineralen die de opname van voedingsstoffen bevorderen.

Aloë Vera bevat ook antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen die het immuunsysteem helpen bij het reinigen van het lichaam van gifstoffen en ziektekiemen.

Mineralen bevorderen de spijsvertering

Aloë Vera heeft enorm veel mineralen, waaronder calcium, magnesium, zink, chromium, selenium, natrium, ijzer, kalium, koper en mangaan. Deze mineralen bevorderen de spijsvertering.

Enzymen zijn ontstekingsremmend

Aloë Vera bevat belangrijke enzymen zoals amylase en lipase die de vertering helpen door vet en suikermoleculen af te breken. Eén molecuul in het bijzonder, Bradykinase, is ontstekingsremmend.

Vitaminen houden je gezond

Aloë Vera is een bron van vitamine A, C, E, foliumzuur, choline, B1, B2, B3 (niacine), en B6. Hij bevat ook vitamine B12.

Aminozuur werkt ontstekingsremmend

Aloë Vera bevat 20 van de 22 essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft. Het bevat ook salicylzuur en dat is ontstekingsremmend en bacterie werend.

Aloë Vera als spiritueel symbool van onsterfelijkheid en positieve energie

Een aloë Vera plant die groeit, trekt geluk aan. Verwelkt de plant echter, dan betekent dit dat er sprake is van slechte energie.

Aloë Vera is één van de krachtigste planten tegen negatieve vibraties. Daarom wordt het gebruikt bij rituelen om ongeluk of afgunst tegen te gaan. Aloë Vera kan overal waar je hem plaatst welvaart en positieve energie aantrekken.

Veel mensen geloven dat een aloë Vera plant die goed groeit geluk aantrekt. Wanneer de plant verwelkt, komt dit doordat hij is uitgeput is. Hij heeft dan alle mensen in zijn buurt beschermd door de negatieve energieën rondom hen op te slorpen.